محدوده اطراف هدف با ابعاد بزرگ یا کوچک در دید فلزیاب یا رادار است و دامنه گسترش سیگنال علائم فلزات با اندازه بزرگ یا کوچک یکسان نمیباشد.
همین جریان میتواند برای نقطه زنی اهداف با ابعاد بزرگ در فلزیاب آنتنی، تصویری یا معدن یاب از نوع فلزیاب فرکانسی یا مغناطیسی دقت بالاتری را نیاز دارد زیرا دیواره محدوده طلا یا هدف با اندازه بزرگتر زوایای بیشتری را دارد.
یابنده نقطه زن یا فلزیاب نقطه زن سیستم آشکارساز میدان فلزات است که محدوده مرکز هدف اصلی یا طلا و نقره و فلز مورد نظر را بخوبی مشخص نماید و بهترین نقطه زن در نوع جی پی ار یا رادار نفوذ کننده به زمین یا فلزیاب اسکنر تصویری یا مکان یاب دوربرد با کاربرد فلزیاب یا فلزیاب از نوع آنتنی با تفکیک و تبعیض طلا در عمق مشخص میگردد.
اینکه کار مشخص نمودن مرکز هدف یا طلا و نقره را در نقطه زنی بتوان اثبات نمود و اینگونه روش تست با طلا و نقره در عمق با هر نوع یابنده یا آشکار ساز فلزات بهترین کار برای مشخص نمودن قدرت در نقطه زنی است و هر نوع یابنده از نوع جی پی ار یا رادار نفوذ کننده به زمین یا فلزیاب اسکنر تصویری یا مکان یاب دوربرد فلزیاب یا فلزیاب از نوع انتنی چنین شرایطی را در تست داشته باشد بهترین کیفیت را برای جستجو در صحنه اصلی کار دارا هست.
مطلب پیشنهادی: فلزیاب چیست و چگونه کار میکند؟
فلزیاب نقطه زن چیست؟
دستگاههای نقطه زن برای پیدا کردن نقطه دقیق هدف مورداستفاده قرار میگیرند. فلزیابهای نقطه زن یکی از حیاتیترین سیستمهای برای کشف گنج و دفینه بشمار میروند و در بین کاوشگران نیز بسیار محبوبیت دارند.
فلزیابهای نقطه زن که امروزه برای کشف فلزات مورداستفاده قرار میگیرند معمولاً شامل موارد زیر میشود:
- نقطه زن دستی (Pinpointer)
- نقطه زن پالسی
- نقطه زن وی ال اف (VLF)
مطلب پیشنهادی: بررسی فلزیاب های پالسی
مطلب پیشنهادی: تفاوت بین فلزیاب های VLF و PI
مشخصات بهترین فلزیاب نقطه زن
- قابلیت تفکیک طلا از سایر فلزات
- دارای بالانس اتوماتیک و دستی
- عمق کاوش حداقل 2.5 متر
- توانایی حذف ذرات و ناخالصیهای موجود در زمین
- گارانتی و خدمات پس از فروش
نحوه استفاده از فلزیاب نقطه زن
بیش از 90 درصد فلزیابهای نقطه زن موجود در بازار از نظر نحوه کارکرد مشابه هم هستند. الان یک فلزیاب نقطه زن بهصورت کلی دارای بالانس دستی و اتوماتیک ، تفکیک فلزات ، حذف ذرات ، لوپ 25 ، 55 یا 65 هستند.
بنابراین تفاوت اصلی آنها در نوع کد نویسی پنل و رابط کاربری دستگاه میباشد که با توجه به نوع و اهداف کاری شرکتها در طرحهای مختلف ارائه میشوند. طبق دستورالعمل دستگاه لوپ را به دستگاه متصل کرده و دستگاه را روشن کنید و بعد از تنظیمات اولیه شروع به کاوش کنید.
تفاوت ردیاب و شعاع زن
ردیاب و شعاع زن در کل یک معنی و کارایی را دارند وظیفهی ردیاب یا شعاع زن مشخص کردن محدوده احتمالی وجود فلز میباشد که دارای خطای بسیار بالایی نسبت به دستگاههای دیگر میباشند.
ردیاب به مدلهای مختلفی تقسیمبندی میشوند که حداقل خطای این دستگاهها 40% است. همچنین میتوانید از دستگاه نقطه زن طلا هم برای ردیابی استفاده کنید.
انواع دستگاه طلایاب نقطه زن
دستگاه طلایاب نقطه زن در انواع متنوعی در بازار برای فروش موجود است. در ادامه به برخی از انواع دستگاه طلایاب نقطه زن اشاره میکنیم :
- دستگاه طلایاب نقطه زن سطحی: از این ابزار برای شناسایی فلزاتی که در عمق کمتر از 30 سانتی متر قرار دارند، استفاده میشود. این مدل از دستگاه سبک و قابل حمل بوده و برای کشف فلزات کوچکی مانند سکه ها، جواهرات، پلاکها، نشانه ها و غیره بسیار متناسب هستند.
- دستگاه طلایاب نقطه زن عمقی: این دستگاه برای شناسایی فلزاتی که عمق آنها بیشتر از 30 سانتی متر قرار دارند، استفاده میشوند. اغلب این دستگاهها دارای صفحه کلیدی و نمایشگر LCD هستند. و به کاربران امکان انتخاب حساسی، تنظیم توان و تنظیم صدا را میدهند.
- دستگاه طلایاب نقطه زن پیشرفته: این مدل دستگاه ها از تکنولوژی های بسیار پیشرفته ای مانند تکنولوژیGPS تصویر برداری زیر زمینی و پردازش تصویر استفاده میکنند. کاربرد این دستگاه معمولا به گونه ایست که از آن برای کشف فلزات قیمتی و گنجینه های قدیمی، طلا، نقره و مواد معدنی بسیار مناسب هستند.
- دستگاه طلایاب نقطه زن زیر آبی: از این دستگاه ها برای شناسایی و یافتن فلزات موجود در آب و دریا و دریاچه ها به کار میروند. این مدل دستگاه ضد آب و قابل حمل هستند و به کاوش گران امکان تشخيص فلزات به صورت تصویری در زیر آب را میدهند.
در کل، دستگاه های نقطه زن با توجه به مدل و نوع کاربرد، عمق تشخيص فلز، حساسیت، دقت، قابلیت حمل، هزینه و سایر ویژگیهای فنی متفاوتی دارند و بسته به نیاز شما کاربر گرامی میتوانید مناسب ترین مدل را انتخاب کنید.
سخن پایانی
نقطه زنی با فلزیاب بهدقت بالایی نیاز دارد و در عملیات جستجو با هر نوع یابنده امکان خطا در نقطه زنی میتواند پدید آید و این اشتباه در تشخیص مرکز هدف میتواند عوامل گوناگونی داشته باشد.
ولی بعضی انحرافات در نقطه زنی بهصورت عمومی در مناطق متفاوت پدید آمده و برای اینکه جداسازی دیواره هدف یا طلا از مرکز طلا به دست آید ابتدا باید تنظیمات متناسب تنظیم گردد.
در مرحله بعد جستجو با دقت بالاتری در زمان پاسخ انجام شود یا موقعی که سیستم یابنده واکنش نشان میدهد در مشخص نمودن محدوده دقیق مرکز هدف انواع تست انجام شود و اهداف بخصوص طلا در عمق امکان خطا در نقطه زنی را افزایش میدهد و تابش جریان فلزاتی مانند طلا خطا در تشخیص مرکز هدف را در فاصله طولی بیشتر مینماید.